Gezinscoaching

SpeelevenBlokquote

"Als gezinscoach kijk ik wat er bij jullie in het gezin speelt, maar is het vooral ook belangrijk dat jij jezelf bij mij thuis voelt"

Bij SpeeLeven kan ik door middel van Gezinscoaching kijken wat er nodig is om jullie gezin op weg te helpen!Is het lastig om de balans te vinden tussen de zorg voor jouw kind met een beperking en de rest van je gezin? Ervaar je stress of spanning bij het verdelen van je aandacht over de verschillende (zorg)taken, verplichtingen en verwachtingen? Wil je dat de verschillende gezinsleden meer op één lijn komen? Als gezinscoach kan ik je helpen om datgene wat het gezin verbindt te vinden en te versterken. Dankzij ruime ervaring weet ik welke thema’s er spelen binnen een huishouden met een kind met een beperking. Hierdoor kan ik jullie als gezin richting en structuur geven, zodat jullie gezamenlijk met de juiste tools klaar zijn voor de toekomst.

Impact
Als ouder van een kind met een beperking komt er veel op je af. Een kind krijgen heeft een enorme impact op je leven, een kind met bijzondere wensen en eisen vraagt nog meer van je. Het is daarom ook niet vreemd om hulp van buitenaf in te schakelen. Goedbedoelde adviezen en hulp van je omgeving zijn natuurlijk vriendelijk, maar lang niet altijd toepasbaar in jouw unieke situatie.

Ervaring
Met ruim twintig jaar ervaring in de zorg voor kinderen met ernstige (meervoudige) beperkingen en autismespectrumstoornis weet ik als geen ander welke vraagstukken er spelen bij opvoeding, zorg en gezin. Hierdoor kan ik als gezinscoach, een relatieve buitenstaander, snel contact leggen en van binnenuit de veranderingen, die de nodige rust en orde brengen, in gang zetten.

Achtergesteld
Doordat ik goed contact kan leggen met het kind met de beperking kan ik, waar nodig, ook zijn of haar wensen in kaart brengen. Natuurlijk vergeet ik als gezinscoach andere kinderen binnen het gezin niet. Belangrijk, want soms voelen zij zich juist achtergesteld omdat alle zorg naar het broertje of zusje met de beperking lijkt te gaan.

Mogelijkheden
Door middel van onder andere gesprekken, een (kaarten)spel, of tekeningen leg ik contact. Mijn doel is daarbij altijd de vraag duidelijk te krijgen en jullie als gezin de nodige inzichten te geven. Mijn werkwijze is ‘out of the box’ en soms zo simpel maar pakkend dat jezelf afvraagt: “Waarom had ik dit zelf niet bedacht?”

Als je mij als gezinscoach in huis haalt, haal je ook meteen de rest van mijn vaardigheden binnen die ik voor jouw gezin in kan zetten. Zo kan ik waar nodig spelbegeleiding, EMDR, muziektherapie en Floorplay inzetten om jullie doelen te bereiken. Ben je benieuwd hoe ik als gezinscoach lucht in jouw leven kan brengen? Neem gerust contact met mij om op te kijken of je jezelf bij mij thuis voelt!

Benieuwd wat ik voor jouw gezin kan betekenen?