Over SpeeLeven

SpeelevenBlokquote

“Het beste resultaat behaal ik door naast iemand te gaan staan, ongeacht zijn of haar niveau”

Ik, Monique Franken, geef met SpeeLeven muziektherapie, speltherapie, gezinscoaching, emdr, traumaverwerking & FloorPlayMijn werk in de zorg kan ik niet zonder een bepaalde bezieling doen. Bij SpeeLeven komen mijn expertise en mijn persoonlijke motivatie samen. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik iets met mensen wilde doen. Toen ik elf jaar was, overleed mijn neef. Mijn juf besteedde extra aandacht aan mij en dat deed me goed. Ik mocht even huilen en kon het verwerken door het te delen. Het verdriet mocht er zijn. Later besefte ik dat ik als deze juf wilde worden.

Deze persoonlijke belevenis heeft niet alleen mijzelf gevormd, maar ook een enorme invloed gehad op mijn werk als (spel)begeleider, (muziek)therapeut, EMDR begeleider en (gezins)coach.

Speciaal
Juf ben ik niet geworden, maar de eigenschappen van deze lerares komen terug in alles wat ik doe. Persoonlijke aandacht, iemand zich speciaal laten voelen, maatwerk. Precies wat een goede coach succesvol maakt. En ook precies wat ik de afgelopen zestien jaar heb mogen doen in de spelbegeleiding aan kinderen en volwassenen met (ernstige) meervoudige beperkingen en autismespectrumstoornis. Deze passie vond ik op de dagcentra Pompon te Bergen op Zoom en ’t Palet te Roosendaal én zet ik voort in SpeeLeven als zelfstandig coach.

Gezinscoach
In de loop der jaren heb Ik allerlei methodieken en werkwijzen geleerd waardoor ik precies kan aansluiten op de specifieke behoeftes van de persoon die ik behandel. Om ook familieleden of het gezin er omheen te kunnen ondersteunen en helpen, combineer ik dit in veel gevallen met gezinscoaching.

Trauma
Het beste resultaat behaal ik echter door naast iemand te gaan staan, ongeacht zijn of haar niveau. Daarbij stel ik mijzelf de vraag: “Wat heeft deze persoon nodig om te genieten?” Het antwoord kan spel en muziek zijn wat ik als activering aan kan bieden, of juist balans waartoe ik als gezinscoach kan bijdragen. Zelfs bij nare gebeurtenissen die tot een trauma geleid hebben, kan ik door middel van o.a. EMDR helpen de gebeurtenissen te verwerken. En wanneer trauma geheeld is, kan er weer ruimte ontstaan voor ontspanning of nieuwe dingen.

SpeelevenBlokquote

"SpeeLeven, geeft lucht in het leven!"

Wil je weten wat SpeeLeven voor jou kan betekenen?