Gratis workshop:“Als je wat te verwerken hebt"

“De workshop is vanwege het Coronavirus uitgesteld Je interesse doorgeven mag wel. Je krijgt dan per mail een nieuwe datum te horen!”

TraumaverwerkingWebLET OP:
De workshop is vanwege het Coronavirus uitgesteld Je interesse doorgeven mag wel. Je krijgt dan per mail een nieuwe datum te horen!

Hoe herken je een trauma? Hoe ontstaat het? En nog belangrijker: hoe kan je het helen? Tijdens de workshop over trauma ga ik op deze en vele andere vragen in én laat ik je kennis maken met de bewezen succesvolle methodiek EMDR om trauma te helen. De workshop bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste deel richt zich speciaal op ouders van kinderen met een ernstige meervoudige beperking en autismespectrumstoornis, het tweede is voor alle (jong)volwassenen beschikbaar. Met traumaverwerking aan de slag gaan, kan op elke leeftijd!

Tijdens de workshops vertel ik vanuit eigen ervaring hoe ik met traumaverwerking in contact kwam en wat EMDR voor mij heeft betekend. Er is bewust gekozen om de workshop op twee verschillende doelgroepen te richten. En dat heeft een reden. In het dagelijkse leven specialiseer ik mij in het helpen van kinderen met ernstige meervoudige beperkingen of autismespectrumstoornis en ik weet welke vraagstukken er bij de ouders spelen. Daarnaast zie ik dat er ook in het algemeen behoefte is aan meer kennis over EMDR / traumaverwerking,

Beperking
Bij de doelgroep ouders van kinderen met een beperking / autismespectrumstoornis is er niet alleen vaak sprake van trauma’s bij de kinderen zelf, maar soms ook bij ouders en familieleden. Dit kan onder andere ontstaan door het moeten bijstellen van verwachtingen over de ontwikkelingen van het kind én door de medische trajecten die ouder en kind (hebben) doorlopen. Doordat ik dit soort ervaringen vaak bij mijn cliënten tegenkomt, realiseert ik mij als geen ander dat traumaverwerking voor iedereen nut kan hebben.

LET OP:
De workshop is vanwege het Coronavirus uitgesteld Je interesse doorgeven mag wel. Je krijgt dan per mail een nieuwe datum te horen!

Wanneer?

Nieuwe datum & tijdstip volgen

Waar?

Kremerstraat 14, Bergen op Zoom
Koffie- en theespeciaalzaak Kaldi

Kosten?

Geheel gratis!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderen
De workshop voor ouders van kinderen met een beperking / autismespectrumstoorniswordt vanwege het Corona virus uitgesteld, er volgt een nieuwe datum. Het is de bedoeling, in tegenstelling tot eerdere workshops, dat ouders zonder hun kind(eren) naar deze bijeenkomst komen. Tijdens de ochtend geeft Monique onder andere uitleg over uit hoe trauma herkend kan worden. Hoe uit het zich? Wat kun je als ouder voor je kind hierin betekenen? Zo komt ook het traumasensitief begeleiden aan bod.

EMDR
Daarnaast vertelt ze hoe EMDR voor deze specifieke doelgroep toegepast kan worden. Ondanks een eventuele communicatiestoornis is traumaverwerking ook toe te passen bij deze kinderen, mits je weet waar de angel zit én je bereid bent om te investeren in het helingsproces samen met je kind. Monique kan je aan de hand van praktijkvoorbeelden uit eigen ervaring vertellen hoe zo’n traject er uit kan zien!

Ouders
Het ochtendprogramma focust niet alleen op de eventuele trauma’s van kinderen, maar besteedt ook aandacht aan de problematiek van ouders. Want wat als je zelf met een trauma zit of in rouw bent? Dat laatste hoeft niet alleen van toepassing te zijn bij overlijden, maar kan ook optreden bij het bijstellen van verwachtingen of een toekomstperspectief. Veel ouders ervaren het, ondanks de liefde voor hun kind met een beperking, als lastig om hier mee om te gaan. In deze gevallen is er sprake van een ‘levend verlies’ en een verwerkingsproces dat niet eindigt. Wanneer dit rouwen niet wordt afgesloten, zal het als een rode draad door je leven blijven lopen. Juist daarom kan traumaverwerking voor deze ouders een enorm positieve impact hebben.

Volwassenen
Het middaggedeelte richt zich op volwassenen die een trauma hebben of denken te hebben. De insteek zal algemener zijn, maar eveneens aan de hand van voorbeelden de mogelijkheid van traumaverwerking én EMDR schetsen. Beide workshops vinden plaats op de Kremerstraat 14 te Bergen op Zoom bij Kaldi én zijn gratis inclusief een kopje koffie of thee!

Opgeven
Om aan de workshop deel te nemen, dien je jezelf op te geven. Dit kan op Speeleven.nl/traumaworkshop. Vermeld bij het opgeven of je naar het ochtendgedeelte, voor ouders met een kind met een beperking of autismespectrumstoornis komt, of het middaggedeelte. Het is eventueel ook mogelijk om een individueel gesprek aan te gaan wanneer bepaalde zaken té gevoelig liggen. Een afspraak maken kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LET OP:
De workshop is vanwege het Coronavirus uitgesteld Je interesse doorgeven mag wel. Je krijgt dan per mail een nieuwe datum te horen!

Deelnemen aan de gratis traumaworkshop?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.